INSTAL.LACIONS

A MAAP enfoquem els treballs de renovacions d’instal·lacions com un repte: volem aportar el valor afegit de facilitar el manteniment futur.

Els actuals requeriments d’instal·lacions superen de llarg les previsions amb que van ser construïts la majoria d’edificis existents, començant per la quantitat: aigua, electricitat, gas, telèfon, fibra òptica, televisió, intèrfon, evacuació d’aigües brutes, extracció de fums, calefacció, climatització, recollida d’escombraries....

Amb els anys tots els conductes es deterioren i perden capacitat de pas. Si a més estan mal executats, o hi fem passar més trànsit del inicialment previst (siguin watts o residus), el deteriorament s’accelera. Per altra banda, algunes instal·lacions estan en constant evolució, sigui per poder subministrar majors prestacions o per consumir menys energia.

Per tot plegat, la millor recomanació que pot fer-se alhora de renovar o afegir una instal·lació és que es compleixi una única condició: que sigui fàcilment registrable. Tard o d’hora caldrà canviar-la, per tant, millor posar-ho fàcil.